luni, 3 octombrie 2011

Asistenţa Socială la intersecţia diferitor culturi (prima ședință din acest an 2011/2012)

În acest an de studii (2011-2012), prima sedinţa CETAS (Centrul de erudiție al tinerilor în asistență socială) a avut loc pe data de 29 Septembrie 2011, ora 14.00 cab. 53 (UPS, bloc 1). Tema discutată a fost „Asistenţa Socială la intersecţia diferitor culturi”. Invitatul şedinţei a fost Lilian Negură, Dr. în Sociologie, profesor la Departamentul de Asistență Socială a Universității din Ottawa, Canada, care a vorbit despre specificul profesiei de asistent social în Canada şi despre rolul important pe care îl joacă studenţii în evaluarea cursurilor oferite de către profesorii universitari pentru a asigura o calitate cât mai înaltă a studiilor universitare.

De altfel, în Moldova există un proiect similar, organizat de un ONG care încurajează studenţii să evalueze profesorii lor. Doritorii să participe la acest proiect de evaluare (anonimă) a învățămîntului din facultatea lor sînt invitați să acceseze linkul http://evaluez.eu/ro/.

În a doua jumătate a şedinţei, lectorii Catedrei de Asistenţă Socială - Nicolae Beşliu, Ana Niculăeş şi Vitalie Popescu - au făcut o prezentare a impresiilor în urma experienţei avute în cadrul Şcolii de Vară Internaţionale „Asistenţa Socială dintr-o perspectivă globală”, care a avut loc în perioada 23 Mai – 7 Iunie 2011 la Rovaniemi (baștina lui Santa Klaus), Finlanda.

Următoarea şedinţă CETAS va avea loc la 27 Octombrie 2011, ora 14.00, cab. 53, și va avea drept temă „Rolul asistentului social în prevenirea neglijării şi maltratării copiilor”.

Vă mai aşteptam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu